Uppmärksamhet

Satt igår i bygdens kyrka och blev alldeles varm av dels alla människor som hade samlats där. Dels av de tio under det gångna året (nov-15—okt-16) som hade fått lämna jordelivet. Vilka namn, vilka människor som var och en av dessa har bott, levt och verkat här omkring oss. Jag brukar ju skämtsamt säga på nationaldagen då ESK och bygdelaget hälsar alla välkomna till bygden, nyfödda och nyinflyttade att de som lämnar oss får församlingen ta farväl av. Bortsett var och ens begravning im de är öppna eller endast för anhöriga så var det deras stund igår. Man fick minnas dem, se dem framför sig när deras namn lästes upp. Vi skall alla den vägen vandra och när det sker vet vi sällan om före det inträffar och det gäller att behandla de människor runt omkringen som man själv vill bli behandlad. Trots isande kyla i minneslunden log jag trots tyngdens allvarsamhet över vilken bygd vi befinner oss i. 27 nyfödda uppmärksammades den 6/6 (perioden juni-15—maj 16) och tio avlidna uppmärksammades igår 5/11 och förstå mig rätt dessa båda arrangemangen / stunderna betyder minst lika mycket för såväl bygden som människorna runt de nyfödda eller avlidna. Ta hand om er alla och le lite extra mot personerna du möter och håll upp dörren åt varandra för en enkel gest ger många fler tillbaka. #skickavidare det goda 

Share on Facebook