Fiberinfo

Att bygden tar steg för steg åt rätt håll är overkligt lovande. Hårt jobb, stolpe in och pådrivande människor ger resultat. Etapp 1 klar, kyrkbyn klar, etapp 2 fullfart. Dock är det ännu de stora “motorvägarna” som grävs av E:ons entreprenörer. Efter årskiftet/ våren börjar Fibergruppens entreprenörer att gräva från “motorvägen” till varje hushåll. Just nu förhandlar Fibergruppen och Telia med varandra om vem vi som hushåll skall skriva avtal med, därav har inga gällande avtal skickats ut ännu men alla som svarat ja på intresset innan sommaren är på listan samt de som allt eftersom “ångrat” sig och velat hänga på är också inskickade då de ändå gräver i bygden. 

För de boende i Tingstorp, Sundtorp, Avdala, Skogsberg dvs de som inte nåtts hittills av bredbandssatsningen måste anmäla sig via ett formulär på www.orebro.se/bredband

Där ser ni en rubrik “Ervalla” och mitt namn men det gäller den etapp 2 som är igång mellan Löt-Östanberg-Klysna. Fått mejl från alla möjliga håll om hushåll som vill ha min hjälp och utifrån vår budgetsatsning och viljan om en levande landsbygd så skulle jag gärna göra det men då skall ni använda fliken i formuläret och inte mitt namn under rubriken “Ervalla”. Jag tar etapp 2 i mål där Fibergruppen varit så nöjd över bygdens service så de skänkt en fin slant till bygdens ungdomslag som tack för all hjälp på plats av många hushåll som ser detta som ett stort lyft för vår bygd. 

Share on Facebook