En miljon…..

Unika besök sen starten 1/1-2012. Det är tack vare all uppmärksamhet ni som delar, sprider och i folkmun säger “det stod det ju om på bygdenytt”! Det är en sån siffra att man måste nypa sig i armen. Hur länge bygdenytt kommer leva vidare är helt upp till er. Meningen är att ni skall vara delaktiga, få veta vad som är på gång i bygden samt sprida allt gott som sker. Om ingen vet om allt gott som sker kan ju ingen veta vilken fantastisk bygd man kan bo, leva och verka i. Risken är att (lands)bygden svartmålas och stoltheten tynar bort tillvaron om att så gott som alla pilar pekar åt rätt håll. Detta har varit en vision sen första mötet med den nya förskolan i kyrkbyn. Skulle den komma till och ge livskraft till skolan måste fler ringar på vattnet ge effekter så människor ser att det händer saker här och det gör det verkligen minsann. Förskolan och skolan finns kvar och idrottsföreningen hittar på saker som efterfrågas av bygdeborna. Nöjd ? Nej nej nej, stolt ja visst självklart men det är en biten kvar inann alla indikatorer slår i taket och det är tur det för jag tänker inte sluta kämpa för levande landsbygder i kommunen där jag m fl har vår bygd som ett klockrent exempel ur verkligheten vad som går att konkret göra på en något sånär kort period. Häng med vidare mot nästa miljon, nja nåväl eller bäst att aldrig säga aldrig vet ja! Självklart hjälper diverse medier till att sprida adressen om anslagstavlan mm men för det måste någon dvs jag uppdatera den 1gg/dag som det i sig är helt “crazy” men vad gör man inte för bygden. 

Share on Facebook