Junkspace 

Eller som veckans ord på svenska betyder; skräpyta. Sannerligen blev det fart på debatten och mejlkorgen fylldes rätt fort efter mitt “svar på tal” att någon står upp för landsbygden. Vart jag står i frågan vet alla och en var men jag är också noga med att på peka att det inte handlar om motpoler mellan stad och landsbygd för då är alla förlorare i debatten. Jag önskar jag hade 48h på varje dygn för att kunna genomföra fler idéer och då inte enbart i bygden utan på andra platser i vårt avlånga land. För det är det allting handlar om, åstakomma saker som andra bara pratar då först för man skillnad på riktigt. Denna vecka hade jag lätt kunnat tacka ja till ett 10-15-talet förfrågningar om att komma och berätta om vad “tasigförsamhet” är i verkligen. Du har en utmaning, tar tag i den och löser den. Det jag däremot har tackat ja till är Almedalen i sommar att kombinera jobb och (lands)bygd och att återigen visa goda exempel som fungerar i vardagen och motverkar framtida skräpytor. Sen vet både du och jag att allas vårt vardagliga val i vardagen påverkar huruvida lokalsamhället snurrar. Med önskan om en trevlig helg och har du lite tid över och älskar öppna landskap, levande landsbygd och ett rikt lokalsamhälle, tveka inte att höra av dig så kan vi nog hitta goda samarbeten med stor utvecklingspotential. 

Share on Facebook