Nostalgier 

Årsmöte igår, upptaktsmöte idag och familjegymnastik imorgon lördag. Detta om något formar en bygds “hemmaplan” och ger en stolthet för fler än de som är involverade i just klubben. Pratade i veckan meden herre på ett utåtriktatmöte med jobbet om minnen. Jag presenterade mig inför alla och mötet rullade, efteråt kom han och pratade om matcher han mindes på Lyckevallen. Mitten på 50-talet hade laget hans (Rynninge IK) tagit tåget norrut för bortamatch mot Ervalla SK. Klev av, promenerade och lirade boll. Så roligt att lyssna, så roligt att möta människor på sin nivå, han berättade glatt och hela tiden med ett varmt leende på sina läppar. Kanske kanske om 50-60år pratar dagens spelare om sina matcher som sker i nutid på Lyckevallen. Därför är det viktigare än vad man tror med en skriv idrottsförening på orten som präglar livet för många boende och besökare. Exakta spelordningen spikas på torsdag men dessa datum vet vi om; 

6/6 Derby mot Frövi IK, hemma i samband med nya bygdeboruppvaktning mm. 

31/8 Derby mot Lillån FK, borta och invigning av den efterlängtade konstgräsplanen. 

9/9 Derby mot IFK Lindesberg, hemma på årets Ervalladag! 

Share on Facebook