Strålande 

I förra veckan kunde jag lämna ett positivt besked till Rasmusbyns chefer och vd. Fibergruppen har med nybygget i sin kommande utbyggnad under etapp 2 i byhden. Etapp 1 är igång, etapp kyrkbyn likaså klar och etapp 2 är nu E:ons entreprenörer klara med “motorvägarna”. Det är ca 10 månader sen info mötet var på Lyckevallen ifjol i mitten av april men den som kämpar för en levande bygd ger sig inte i första taget. I förra veckan meddelade ju också Telia att sju stycken telestationer i kommunen släcker dit kopparnät våren 2018. Ingen av dessa sju rör bygden just nu vart fall men vi hoppas all fiber i dessa tre deletapper är i mål innan besked från Telia kommer som rör vår bygd. Men det positiva idag, Rasmusbyn kommer vara utbyggt med fiber när avstickarna börjar grävas och kopplas in. 

Share on Facebook