Landsbygdsspaning

Tidigare i veckan hade jag förmånen att få tala på ett möte i Lindesberg utifrån landsbygdsutveckling i vår bygd. Vi gör mycket ja, vi har kommit väldigt långt ja, men nöjda är vi då rakt inte. I gårdagens tidning var det nu ett reportage om årets lantislista och denna lista öppnar dörrar som man innan knappt kunde drömma om. Bara ett enkelt kvällsmöte i grannorta Linde gav härlig omvärldsspaning över landsbygden strax norr om oss. Landsbygden känner inte av några kommungränser därav var det väldigt lärorikt att träffa landsbygdsutvecklaren i Lindesberg som direkt hivade fram visitkortet och började prata samarbeten och winwin. Sånt blir så glad över att kraften att vilja genomföra saker i praktiken i verkligheten är så viktig bakom tomma ord och åsikter. När andra snackar om det alla snackar om då går “verkstadsfolket” till handling och utför idéer och konkreta förslag. Det kommer mera, vänta bara med önskan om en trevlig helg! 

Share on Facebook