Område; norr 

För er som besökte nationaldagsfirandet i somras på Lyckevallen och lyssnade till bygdens polis fick ju höra hur organisationen för Polisen var satt. Nu börjar den sätt sig ordentligt och först och främst, Polisen finns till för dig och mig och de gör sitt jobb utifrån de lagar som styr detta land. Igår natt fick jag förtroendet att spendera ett arbetspass med områdespoliserna. Mellan 16:00 – 01:00 var jag skuggandes en patrull varav den ena polisen gått i bygdens skola med mig i samma klass i sex års tid. Världen är bra liten och allting börjar verkligen i bygden, som ordförande i det lokala Brå (Brottsförebygganderådet) var det ett mycket lärorikt pass denna lönefredag då många andra dra snabba slutsater utan att verkligen sätta sig in i utmaningarna som finns. Ingen föds kriminell och Polisen arbete dels som brottsförebyggare samt att lösa uppkomna akuta situationer är imponerande att se på väldigt väldigt nära håll. Tack för ett gott arbetspass och hoppas jag inte frågade “hål i huvudet” på er bara 🙂 

Share on Facebook