Vasalöpare 

Där gick starten i Berga by och 90 orörda kilometer ligger framför skidåkarna. Numera kan man få sms och följa nära och kära eller bygdebor via nätet live. Tack vare ett chip runt varje deltager så ser man exakt vart personen är som man följer. Önskar alla vasalöpare ett lite extra lycka till men kostar likaså på mig ett riktigt lycka till för samtliga åkare för detta är bara att kliva in i sin bubbla och göra sin resa mellan Sälen och Mora. Nästa år är det 20år sen mitt första ägde rum och vem vet i framtiden hur många fler det blir men tre stycken “en svensk klassiker” är genomfört och det var på den tiden man hade tid att träna något regelbundet var fall. Lidingöloppet, Vansbrosimmet och Vätternrundan är därmed likaså genomförts tre gånger, men lite “jävlara****a” så envisas man igenom detta också. Idag är det många bygdebor som följer loppet via tv, sms eller internet då det är något visst med första söndagen i mars. 

Share on Facebook