Delaktighet

Om 14 dgr är det möte gällande översiktsplanen för kommunen. Mötet i vårt område är beläget till Hovsta och Lundhagskyrkan. Kom och gör de din vision av vårt område vid år 2040. Vart är vi på väg ? 

En del säger kort och gott att detta har vi folkvalda förtroendevalda till men jag säger att vi måste ständigt lyssna till alla kloka inspel som vill vara med och påverka kommunens framtid. Ta chansen och ta dig till mötet för att lyssna på förlaget, ge synpunkter och påverka framtiden. 

Det finns så mycket gott att förmedla från t ex Mäla på Hult säteri som blir prisad för sitt envetna arbete för lokalproducerade råvaror och en levande landsbygd. Monika från bygden som ringer in till Karlvagnen från sin lastbilshytt och berättar om att bo i bygden. Det är VI alla som är bygden tillsammans, dynamiken och kraften som sprids. Jag pratade med en rektor under gårdagen som är sugen på flytta till bygden då alla pratar så varmt om allt vi gör och har gjort. Man bara småler, blir varm och känner att ett par decinner av hårt väl medvetet arbete ger resultat över en levande landsbygd med utbyggd förskola en hotande skola som strax passera över 100 elever och att människor numera vet vad som händer var och varannan dag i bygden är oerhört viktigt och väldigt underskattat. Om ingen vet vad som händer i bygden, hur kan boende och besökare då medverka på allt roligt och spännande som händer? 

Små enkla saker som binder ihop en helhet av en näringskedja som gynnar lokalsamhället och utvecklar det till det bättre, hela tiden. 

Over and out men många tar idag allting så självklart och för givet men framtiden formas av oss! 

Share on Facebook