Mycket fiber “blire”

Inkorgen formligen svämmar över av mejl just nu ang de 113 fastigheter utefter etapp 2. Det viktiga nu är att inte alla väntar till den 16/4 utan redan nu idag knappar in avtalet. Första veckan gav 10 klara hushåll enligt “öppenfiber”. Av dessa 113 är några sommarhushåll men de 70-75 intresse JAn måste in. Ändrar sig någon från ja till nej måste vi hoppas på stolpe in från nån annan nej-sägare som blir till ja. El stolpar tas nu ner över bygdens åkrar och elen kommer nu via nedgrävda rör, vind, snö och stormsäkert. När våra förfäder stolpar upp dem var det historia, när nu denna nya tidsålder skrivs kommer det lika så var historiskt. Det var då mestadels fäder, nu ser det helt annorlunda ut i detta projekt som initialt började en kväll för fyra år sen på Mogetorps wärdshus. E on, kommunen och Länstyrelsen berättade om etapp 1 och 2 i bygden kring Ervalla. Många möten, många avtal, många mejl senare kan ca 200 hushåll vara uppkopplade. Etapp 1 är igång, etapp 2 är bara veckor ifrån ett ev startbeslut. Lägg därtill kyrkbyn som stadsnät byggde ut förra vintern med krafter från personer i samhället. Dock är jag väldigt noga med att betona fortfarande att framtida etapper i bygden är minst lika viktiga men jag kan inte dra indesss projekt men hjälper gärna till när grannsamverkan är igång. Kom ihåg, 16/4 är sista datum. Tänk om allt redan är klart till månadsskiftet, vänta inte beställ redan idag. Vart fall alla som sagt intresse ja, är det något ni undrar över så tveka inte att höra av er men det digitala landskapet ritas om för en än mer levande bygd. 

Share on Facebook