Känslor

Det har varit en helg ingen hade kunnat drömma om, heller ingen kunnat önska sig. En 11-årig flicka fick mista livet på väg hem från skolan. Det gör så ont, så overkligt och fasansfullt. Så klart inte det sista vansinnesdåd världen kommer att få se ej heller säkert i vårt land men den polarisering av samhället som nu sker i sociala medier, fikarum och andra forum är inte lösningen. Ett “vi och dom” gör inte ett samhälle bättre, det om något skapar “galenpannor”. Jag kommer alltid stå upp för alla människors lika rätt och värde. Punkt. Jag kommer likväl alltid vidhålla att de som inte följer rikets lagar skall av myndigheter dömas och buras in. Inget konstigt inga märkliga åsikter men idag väldigt viktigt med tydlighet. Du och jag och våra grannar, jobbarkompisar mfl mfl är samhället ingen “annan” att skylla på. I bygden hjälps vi åt, precis som fler måste göra. Ställa upp för varandra, säga hej, le, hålla upp en dörr, ge en kram. Kärlek botar inte terrorister men övervinner hat i människors hjärtan. Blir du sedd, behövd och synliggjord kommer du också få mycket svårare att utföra våldsdåd men om någon tror att det blir bättre att fortsätta med hat, mörka krafter och rädsla så får det stå för dem. Många olika känslor har man känt denna helg men när man ser flaggor på halvstång i bygden, läser era sms och mejl då orkar man länge länge länge än att sprida goda exempel. Vi måste fortsätta att våga leva!!!! 

Share on Facebook