Kampanjen fortsätter 

Fick samtal av projektansvarige med frågan; vad som gått fel då etapp 2 inte kom upp i 60%. Märkligt säger jag utifrån att jag haft min intresselista som check hela tiden. När dock projektägaren börjar läsa adresser ur sin lista jäntemot den vi jobbade med förra sommaren har 113 hushåll blivit ca 138. Jag sa att utifrån intresselistan “tappade” vi tre -fem hushåll pga kommande försäljningar / andra ägarförhållanden. Fjolårslistan som okejades att gå vidare med då intresset var godkänt utifrån 70 av 113 är nu så klart inte godkänt med ca 65 på 138. När då projektledaren  frågar vad som gått fel är den enkla anledningen att fler “ruckel”, sommarhus och flyglar (drängstugor) har blivit tillagda. Svårt att dra fiber till en flygel på en gård som inte är inredd med knappt el och heller inte vatten för den delen. 

Nu har vi dock kommit överens om en förlängning till 8/5 där jag ser det mycket svårt att nå fler ja-hushåll mer än några stycken på sin höjd men projektledaren har också lovat “tvätta/gå igenom” sin lista. Fortsättning följer men det höll på att bli en kalldusch för bygdens etapp två trots idogt arbete. Tänker inte ge mig i första taget……….. Det kommer brev från Telia om förlängd period men i min mening ligger utmaningen i olika listor för att det skall rasa in fler ja hushåll ser jag som en väldigt liten chans. Kunde blivit en tung start på helgen men jag ser det som att det står oavgjort när vi nu går in i förlängningen (sudden death) och då skall bygden bara stå som slutsegrare!!! 

Share on Facebook