Lackar mot lov

Idag var bygdens sjätteklassare på besök på Lillåns 7-9 och vad som komma skall inför hösten. Först dock slutspurt med betygsättning mm innan man får ett lov att se fram emot innan högstadielivet tar vid. Den 12/6 är skolavslutningen för bygdens elever och att skolan växer är ju underbart år efter år efter nedläggningshotet under den globala finanskrisen kring 2008. Därav räcker inte kyrkan till och avslutningen sker utomhus så alla verkligen kan bjuda med sina respektive mor / far föräldrar mm. Sen far ett elakt rykte runt att familjerna inte får fika efteråt, går precisa lika bra som tidigare år för de som vill. Inte ens alla gjorde det förr och tvång gäller inte nu heller utan frivillighet gäller här kort och gott för de som vill. Förr om åren har det ju varit väldigt få och kort vid dåligt väder men desto fler och man stannar längre när kvällarna visat sig från sin bästa sida. 

Share on Facebook