Närodlade ånglok

Igår lördag startades årets persontrafik för sommaren i bygden. Man suktar efter andra länder sommartid och man letar så man fumlar och blir hemmablind. Upptäck först bygden, sen kommunen, regionen, Svea rike, Norden osv osv. Igår packade jag ryggsäcken och slog ihjäl 12h i bygden lätt som en plätt. Outleten i kyrkbyn, bad, fiske och kanotpaddling i bygden, Skärmarbodabergens äventyrsbana, Järle station med en välfylld trädgård av fikagäster i solen, Lasse-Maja grottan, grillat närproducerade råvaror, ljuv sommarmusik sprudlandes i öronen, ånglokspremiär mm mm. Detta var en lördag, en midsommardag i bygden och om man själv inte valde att handla något på diverse ställen så är bygdens naturupplevelser alldeles alldeles gratis. Det kräver ett visst ansvar och en hel del skyldigheter men njut av bygdens skog, mark, åar och sjöar. Packa väskan och ge dig ut, sommaren i bygden väntar på dig. Vad väntar du på ? 

Share on Facebook